X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Belarusul și Rusia vor discuta problema anulării roamingului

3 ian. 2018,, 15:31   Externe
1897 0

Reprezentanții ministerelor comunicațiilor din cele două țări vor discuta problema anulării serviciilor de roaming în primul trimestru al anului 2018, relatează NOI.md cu referire la presa rusă.

Problema anulării roamingului între Republica Belarus și Federația Rusă necesită un studiu aprofundat efectuat de către organismele de reglementare și operatorii de telecomunicații celulare, al cărui rezultat ar putea fi pregătirea unei respective foi de parcurs. Acest lucru a fost menționat de către ministrul Comunicațiilor și Informatizării din Belarus, Serghei Popkov.

„Unul dintre mecanismele de anulare a roamingului poate fi formarea unei foi de parcurs comune, în care operatorii de telecomunicații din Belarus și Rusia vor lucra împreună pentru a aplica măsurile corespunzătoare”, a subliniat Popkov într-un interviu oferit revistei „Strategii economice” (Federația Rusă), publicat pe site-ul Ministerului Comunicațiilor din Belarus.

Popkov a comunicat că Ministerul Comunicațiilor din Belarus a efectuat monitorizarea indicatorilor pentru serviciile de roaming furnizate de operatorii de telecomunicații din Belarus. „În viitorul apropiat, vom determina lista măsurilor tehnice și administrative pe care operatorii trebuie să le aplice în cazul în care se ia o decizie de anulare a serviciilor de roaming”, a spus ministrul.

El a explicat că decizia privind anularea roamingului trebuie luată ținînd cont de faptul că, pînă la 1 ianuarie 2020, în țările Uniunii Economice Eurasiatice trebuie aprobată o abordare comună a stabilirii de către statele membre a prețului serviciilor de tranzit al traficului.


Oficialul belarus consideră că, în primul rînd, este necesar ca, la nivelul Ministerului Comunicațiilor și Informatizării al Republicii Belarus și cel al Ministerului Comunicațiilor al Federației Ruse, să se determine direcțiile strategice de cooperare în acest sens.

„S-a ajuns la un acord privind desfășurarea în primul trimestru al anului 2018 a unei ședințe comune a celor două ministere, orientate spre studiul detaliat al problemelor legate de anularea roamingului între Belarus și Rusia“, a remarcat Popkov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?