Armata turcă angajează 43.000 de persoane

Armata turcă angajează 43.000 de persoane

Armata turcă va angaja, în 2018, 43.000 de persoane, după ce mii de angajați au fost concediați, în valul de epurări care a urmat loviturii de stat eșuate din iulie 2016.

Un oficial militar a declarat, sub protecția anonimatului, pentru agenția de stat Anadolu, că printre noii recruți vor fi și 3.755 e ofițeri. Totodată, vor fi angajați 13.213 sergenți și alte 20.595 de angajați contractuali, informează Al Jazeera.

Regimul Recep Tayyip Erdogan îl acuză pe clericul Fethullah Gulen, care locuiește în Statele Unite, că ar fi orchestrat lovitura de stat eșuată, în urma căreia 300 de peroane au fost ucise. Totodată, evenimentele din iulie 2016 au dus la un val masiv de epurări în cadrul instituțiilor statului, între care și în armată.

Zeci de mii de persoane, între care civili și personal de securitate, au fost suspendate sau concediate sau aruncate după gratii. Guvernul turc își motivează acțiunile precizînd că încearcă eradicarea suporterilor guleniști din instituțiile statale și din alte sectoare sociale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load