Igor Dodon, despre planurile pentru 2018

Igor Dodon, despre planurile pentru 2018

Președintele Igor Dodon va propune în scurt timp cu concept de dezvoltare a Republicii Moldova pentru următorii ani. Declarația a fost făcută de către șeful statului în cadrul unui interviu acordat pentru postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.


„Vine timpul cînd forțele politice trebuie să lase într-o parte lupta geopolitică. Unii vor în Europa, alții vor mai aproape de Federația Rusă, unii vor unirea cu România, alții – cu Rusia. A venit timpul să ne gîndim la Moldova. Pe noi ne divizează multe lucruri, dar ne unește pe toți un singur lucru important: ne iubim Patria noastră, Republica Moldova”, a spus președintele.

Șeful statului crede că este important ca Moldova să preia practicile cele mai bune, atît ale Uniunii Europene, cît și ale Federației Ruse. „În pofida faptului că va fi un an dificil, este un an electoral, eu sper foarte mult că, cel puțin la sfîrșitul anului 2018, vor fi făcute compromisuri politice și va fi creat un Guvern nu pro-european, nu pro-rus, dar pro-Republica Moldova. Eu pentru aceasta voi lupta”, a afirmat președintele.

Potrivit lui, dacă lucrurile nu se vor schimba, Republica Moldova va deveni o țară depopulată. „Noi am pierdut un milion și jumătate de cetățeni în decurs de 25 de ani, o treime din populație. Aceste lucruri trebuie schimbate cardinal, iar pentru a schimba este nevoie de un consens la nivel politic”, a declarat Igor Dodon.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load