Deputat rus: Suspendarea temporară a lui Dodon poate provoca tulburări în masă

Deputat rus: Suspendarea temporară a lui Dodon poate provoca tulburări în masă

Suspendarea temporară din funcție a președintelui Igor Dodon poate genera tensiuni în societate, consideră deputatul rus Leonid Kalaşnikov, preşedinte al Comisiei pentru Comunitatea Statelor Independente din Legislativul rus, notează NOI.md.


„Dodon poate opune rezistență acestei decizii a Curții Constituționale doar prin scoaterea oamenilor în stradă. În opinia mea, toate acestea pot duce la tulburări în masă, deoarece oamenii care l-au ales pe Dodon nu se vor resemna cu această situație. Cred că acest lucru s-ar putea întîmpla în zilele următoare", a declarat Kalașnikov Agenției Informaționale Ruse TASS.


El susține că hotărîrea Curții Constituționale se înscrie în strategia Chișinăului de destabilizare a liniei de apropiere cu Federația Rusă, cu Uniunea Eurasiatică, pentru care se pronunță președintele Dodon. Potrivit deputatului rus, ceea ce face Înalta Curte „întrece orice limită”.


„În orice țară normală este declanșată procedura de impeachment, dar la ei Curtea Constituțională îl poate înlătura pe președinte pe orice perioadă dorește”, a subliniat el.


Totodată, Leonid Kalaşnikov a mai remarcat că oponenții lui Igor Dodon se tem de alegerile parlamentare din 2018 și recurg la asemenea acțiuni cu scopul de a-i slăbi poziția.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load