Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Trump și Kim Jong-un se laudă cu butonul nuclear. „Al meu e mai mare și mai puternic”

3 ian. 2018,, 10:41   Externe
1995 1

Donald Trump se laudă cu mărimea butonului nuclear. Preşedintele american, Donald Trump, l-a ironizat marţi, 2 ianuarie, pe omologul său nord-coreean, afirmînd că are un buton nuclear „mai mare şi mai puternic” decît cel al lui Kim Jong-un.

„Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, tocmai a afirmat că ‘butonul nuclear este pe biroul său în permanenţă’, informaţi-l că și eu am un buton nuclear şi acesta este mult mai mare şi mai puternic decît al lui. Şi el funcţionează”, a scris pe Twitter preşedintele american.

Kim Jong-un a profitat de discursul adresat naţiunii de Anul Nou pentru a repeta că ţara sa este un stat nuclear deplin, avertizînd că el are în permanenţă la îndemînă „butonul atomic”.

Conducătorul nord-coreean a făcut în paralel o deschidere în direcţia Coreei de Sud, explicînd că Phenianul ar putea participa la Jocurile Olimpice de Iarnă în această ţară.

De altfel, în mesajul său de Anul Nou, Donald Trump a vorbit și despre sancțiunile împotriva Coreei de Nord. „Omul rachetă vrea să discute cu sud-coreenii, pentru prima dată”.


Washingtonul a respins, marţi, perspectiva negocierilor între Coreea de Nord şi Coreea de Sud, ca fiind o simplă „cîrpeală”, avertizînd că SUA nu vor accepta niciodată o Coree de Nord dotată cu arma nucleară.

SUA nu „vor lua în serios nicio întrevedere dacă ea nu se referă la interzicerea tuturor armelor nucleare în Coreea de Nord”, indicase ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, înaintea ultimelor mesaje pe Twitter ale lui Donald Trump.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?