Kim Jong-un a deschis azi "telefonul roșu"

Kim Jong-un a deschis azi "telefonul roșu"

Coreea de Nord a anunţat miercuri că ar redeschide canalul de comunicare intercoreean la 06:30 GMT, la o zi după oferta de dialog la nivel înalt făcută de Seul, ca răspuns la apelurile pentru o ameliorare a relaţiilor lansate de Kim Jong-Un, potrivit autorităţilor sud-coreene, citate de AFP.


Televiziunea oficială "KCTV a Coreei de Nord a declarat că Nordul va redeschide canalul de comunicare cu Sudul miercuri, la ora locală 15:30 (06:30 GMT)", a declarat pentru France Presse un purtător de cuvînt al Ministerului pentru Unificare sud-coreean.


Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a dat ordin pentru a redeschide o linie telefonică directă, închisă de mult timp, cu Coreea de Sud miercuri la ora 06:30 GMT pentru discuţii intercoreene, a anunţat un oficial nord-coreean într-o declaraţie la televiziunea oficială a Phenianului, potrivit Reuters.


Discuţiile vor avea ca scop stabilirea unui dialog oficial despre trimiterea unei delegaţii nord-coreene la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang de luna viitoare, a indicat acelaşi oficial.


Conducătorul nord-coreean a "salutat" sprijinul acordat de Seul propunerii sale de pace, a declarat la rîndul său Ri Son-Gwon, şeful Comitetului nord-coreean pentru reunificarea paşnică a Coreei (CRPC) pentru televiziunea oficială nord-coreeană.


Kim Jong-Un a profitat luni de discursul său adresat naţiunii cu ocazia Anului Nou pentru a avertiza că are în permanenţă la îndemînă "butonul" atomic, întinzînd totodată mîna Coreei de Sud. El a evocat posibilitatea unor discuţii şi a explicat că Phenianul ar putea participa la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, în Coreea de Sud.


Drept răspuns, Seulul a propus organizarea unor convorbiri la nivel înalt la 9 ianuarie la Panmunjom, localitate de frontieră unde a fost semnată încetarea focului în timpul Războiului Coreei (1950-1953).


Este vorba, a precizat ministrul sud-coreean al unificării, Cho Myoung-Gyon, despre participarea Coreei de Nord la Jocurile de la Pyeongchang şi despre "alte probleme de interes reciproc pentru ameliorarea relaţiilor intercoreene", potrivit AFP.


Presa oficială nord-coreeană a anunţat că "Nordul ar redeschide canalul de comunicare cu Sudul miercuri, la ora locală 15:30 (06:30 GMT)", a declarat pentru AFP un purtător de cuvînt al Ministerului Unificării sud-coreean.


"Conform unei decizii a conducerii, noi vom stabili un contact apropiat cu Coreea de Sud în mod sincer şi fidel", a spus la rîndul său oficialul nord-coreean Ri, citat de agenţia sud-coreeană Yonhap.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load