Andrian Candu a comentat suspendarea lui Igor Dodon

Andrian Candu a comentat suspendarea lui Igor Dodon

Curtea Constituțională, în calitatea sa de garant al Constituției, a oferit, astăzi, o soluție pentru blocajul instituțional generat de președintele Igor Dodon, care a decis în mod repetat sa ignoreze normele Legii Supreme.


În calitate de președinte interimar, voi semna în perioada următoare decretul privind numirea miniștrilor și voi primi jurămîntul acestora”, a comentat președintele Parlamentului Andrian Candu, decizia CC.


Curtea Constituțională a constatat, astăzi, la cererea unui grup de deputați din comisia juridică numiri și imunități, circumstanțele ce justifică instituirea interimatului funcției de președinte al Republicii Moldova pentru numirea noilor membri ai Guvernului.


Potrivit lui Andrian Candu, decizia Curții Constituționale aduce o soluție în privința imposibilității temporare de exercitare a atribuțiilor funcției de președinte, doar pe elementul legat de numirea noilor membri ai Guvernului.


Magistrații Curții Constituționale l-au suspendat din funcție pe președintele Igor Dodon în cazul desemnării noilor membri ai Guvernului, după ce acesta a refuzat deliberat executarea obligațiilor stipulate de Constituție, respingînd de două ori candidaturile propuse de Prim-ministru. În cazul apariției, în viitor, a situațiilor similare, Curtea Constituțională va trebui sesizată de fiecare dată.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load