Pakistanul a convocat de urgenţă ambasadorul american, după declaraţiile lui Trump

Pakistanul a convocat de urgenţă ambasadorul american, după declaraţiile lui Trump

Pakistanul l-a convocat, marţi, în regim de urgenţă pe ambasadorul SUA la Islamabad, David Hale, după ce preşedintele american Donald Trump a ameninţat că va întrerupe ajutorul financiar acordat Pakistanului, relatează site-ul agenţiei Reuters.


Luni, Trump a acuzat regimul de la Islamabad că găzduieşte militanţi extremişti şi că minte în privinţa situaţiei. Administraţia de la Casa Albă ia în calcul retragerea a 255 de milioane de dolari alocaţi pentru autorităţile de la Islamabad.


"Statele Unite au oferit în mod prostesc Pakistanului peste 33 de miliarde de dolari drept ajutor în ultimii 15 ani, iar ei ne-au oferit la schimb minciuni şi înşelăciuni, considerînd că liderii noştri sînt proşti. Pakistanul oferă un refugiu sigur teroriştilor pe care îi vînăm în Afganistan", a transmis Trump, prin intermediul contului de Twitter.


Premierul pakistanez Shahid Khaqan Abbasi va prezida marţi o şedinţă a Guvernul care se va concentra pe declaraţiile lui Donald Trump, iar miercuri se va întruni conducerea militară a ţării pentru a discuta despre deteriorarea legăturilor dintre Pakistan şi SUA.


Ministrul de Externe al Pakistanului, Khawaja Asif, a catalogat comentariile lui Trump drept o provocare politică, alimentată de frustrarea cauzată de eşecul SUA în Afganistan, unde militanţii talibani cîştigă teren şi efectuează atacuri majore.


"A scris pe Twitter împotriva Pakistanului şi a Iranului cu scop intern. Din nou, (Trump) şi-a vărsat frustrările asupra Pakistanului pe fondul eşecului din Afganistan, întrucît sînt prinşi pe un drum fără ieşire în Afganistan", a spus Asif, adăugînd că ţara sa nu are nevoie de ajutorul SUA.


În privinţa reacţiilor internaţionale, Afganistanul şi India au apreciat afirmaţiile preşedintelui american, iar China şi-a manifestat susţinerea pentru Pakistan.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load