X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Operele scriitorilor autohtoni, în topul celor mai vîndute cărți în 2017

2 ian. 2018,, 13:21   Societate
2374 0

Scriitorii autohtoni se bucură de popularitate în rîndul moldovenilor, operele acestora fiind în topul celor mai vîndute cărți în 2017.

"Vara cînd mama avea ochii verzi", de Tatiana Țîbuleac, a fost romanul care s-a vîndut ca pîinea caldă în toate librăriile din Capitală. Pentru că duc dorul de casă, şi un număr mare de conaţionali plecaţi peste hotare au comandat online cartea. Într-un singur an, peste 4.000 de moldoveni, dar și români au cumpărat acest roman, ajungînd, astfel, primul în clasamentul vînzărilor.

Printre alte cărţi care au umplut rafturile cititorilor anul trecut, a fost "Te blestem să te îndrăgostești de mine" de Nicolae Dabija, dar și "În umbra pașilor tăi" de Vitalie Cipileaga. Iar una din librării a tradus o carte, care de asemenea s-a bucurat de succes.

"Este vorba de romanul "Trei metri deasupra cerului" de Federico Moccia, prima noastră traducere. Noi am avut vînzări la noi în jur de 700 de exemplare și deja în România, prin librării aproximativ două mii de exemplare", a menţionat Ion Bargan, director librărie.

Clasamentul este diferit de la o editură la altă. O librărie din Capitală se laudă cu vînzări bune în acest an a două albume de fotografii și a cărților pentru copii.

"Un veac de istorie în imagini", "Ciuciuleni" de Mariana Pagu și "Lumea lui Zaharia". Dacă vorbim de cărțile pentru copii, atunci iarăși îi avem pe clasici "Albinuța" lui Grigore Vieru. Avem "Balada celor cinci motănași" de Ion Druță", a precizat Gheorghe Erizanu, director librărie.

Şi cărțile de dezvoltare personală s-au bucurat de popularitate.

"De la idei la bani", "Tată bogat, tată sărac". "Secretele succesului". Se vînd zilnic", a spus Svetlana Ipati, administrator librărie.

Librarii spun că în acest an numărul persoanelor dornice să citească a crescut cu aproape 30 la sută:

"Ultima care a fost acum, a fost de o autoare română, Teresa Wojcik "Căutînd fericirea". Asta a fost cartea care cel mai mult mi-a plăcut și pe care am reținut-o".

"Balzac "Le Père Goriot" - asta a fost cartea care m-a impresionat cel mai mult anul acesta".

Printre cărțile cumpărate de moldoveni s-au regăsit și "Povara bunătății noastre" de Ion Druță dar și "Singur în fața dragostei" de Aureliu Busuioc.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?