Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Planeta va intra intr-o noua eră glaciară

7 ian. 2018,, 11:15   Ştiinţă şi IT
3328 0

Cercetătorii au realizat un model matematic, în funcție de energia magnetică a Soarelui.

Ne aflăm în plin proces de încălzire globală, ca urmare a poluării masive care provoacă un puternic efect de seră. Însă, peste doar cîrțiva ani, încălzirea s-ar putea opri și planeta va intra într-o mini eră glaciară.

Afirmația aparține unor cercetători de la Universitatea Northumbria, coordonați de profesoara de matematică Valentina Zharkova.

Ei au realizat un studiu bazat pe un model matematic care ia în calcul evoluția undelor magnetice produse de Soare.

Conform acestor date, vîrfurile de activitate magnetică din perioada 2020-2030 se vor anula reciproc și vor duce astfel la o reducere a activității solare.


Acest lucru va însemna o scădere dramatică a temperaturile la suprafața Terrei. Fenomenul va începe să fie observat chiar din anul 2021.

Nu este prima dată cînd se întamplă asa ceva. Între anii 1646-1715 Pamîntul a trecut printr-o mică eră glaciară, cunoscută acum sub numele de Minimum Maunder. În acești ani temperaturile au fost atît de scazute încat fluviul Tamisa a înghețat.

Desigur, de data aceasta efectul nu va fi atît de dramatic, pentru că există încalzirea globală, care va echilibra oarecum temperaturile, făcîndu-le mai ușor de suportat.

În acest fel, oamenii vor cîștiga 30 de ani în care pot lua măsuri pentru a combate încălzirea climei, pentru ca aceasta va fi oprită numai pentru scurt timp, precizeaza Valentina Zharkova.

Modelul matematic realizat de echipa ei arată că activitatea solară va fi redusa cu pînă la 60% în jurul anului 2030, scrie Daily Mail.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?