Termenul contractului de arendă a terenurilor agricole ar putea fi majorat

Termenul contractului de arendă a terenurilor agricole ar putea fi majorat

Termenul contractului de arendă a terenurilor agricole va crește de la trei la cinci ani. Parlamentul a votat, la ultima ședință a sesiunii de toamnă, modificări ale legislației în acest sens, în prima lectură.


„Noile modificări prevăd că contractul de arendă a terenurilor şi a altor bunuri agricole încheiat pe un termen mai mare de cinci ani se înregistrează la organ cadastral teritorial. În prezent, dreptul de folosinţă sau arendă asupra bunului imobil pe un termen mai mare de trei ani este supus înregistrării obligatorii", se arată într-un comunicat emis de Parlament.


Totodată, în proiect este prevăzut că contractul de arendă a terenurilor şi a altor bunuri agricole încheiat pe un termen de pînă la cinci ani inclusiv se înregistrează la primăria localităţii în a cărei rază teritorială se află terenurile şi alte bunuri agricole. În cazul în care un arendaş încheie contracte de arendă cu mai mulţi arendatori, la iniţiativa autorităţii administraţiei publice locale, primirea cererilor de înregistrare a contractelor de arendă în registrul bunurilor imobile o efectuează registratorul organului cadastral teritorial pe teritoriul localităţii.


Înregistrarea benevolă la organul cadastral teritorial a contractului de arendă încheiat pe un termen de pînă la 5 ani îl scuteşte pe arendaş de obligaţia de a-l înregistra la primărie.


Modificările urmează a fi votate în lectură finală.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load