Începînd de azi, salariații vor primi de la angajator bani și pentru mîncare

Începînd de azi, salariații vor primi de la angajator bani și pentru mîncare

Legea privind tichetele de masă intră astăzi în vigoare.


Potrivit legii, angajatorul urmează să distribuie salariaţilor tichete de masă la sfîrșitul fiecărei luni, pornind de la numărul zilelor lucrătoare din luna următoare.


Totodată, salariatul urmează să utilizeze un număr de tichete cel mult egal cu numărul zilelor efectiv lucrate.


Valoarea nominală a unui tichet de masă va constitui 45 de lei, acestea fiind eliberate atît pe suport de hîrtie, cît și în format electronic.


Ele pot fi utilizate exclusiv de către salariat și este interzis schimbul tichetelor de masă contra bani sau diminuarea salariului.


Inițiativa de instituire a unui mecanism suplimentar de protecție socială a salariaților prin oferirea tichetelor de masă a venit din partea președintelui Parlamentului, Andrian Candu, şi a fost criticată dur de şeful statului. Acesta, iniţial, a refuzat să promulge legea, reîntorcînd-o pentru examinare Legislativului.


Ulterior, Parlamentul şi-a menţinut votul pentru acest proiect de lege, preşedintele R. Moldova fiind nevoit să îl promulge. Potrivit legii, tichetele de masă vor putea fi folosite în cantine, cafenele, restaurante sau pentru procurarea produselor alimentare în unitățile comerciale și de alimentație publică.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load