În Polonia s-a revenit la vechea denumire a străzii

În Polonia s-a revenit la vechea denumire a străzii

În Polonia s-a revenit la vechea denumire a străzii, după redenumirile din perioada decomunizării.

După cum scrie Gazeta Wyborcza, președintele voievodatului Kujawsko-Pomorskie, Mikolai Bogdanovici, a luat pe 13 decembrie decizia să redenumească o serie de străzi din Bydgoszcz.

Astfel, au fost redenumite aleile Planului de șase ani, care urmau să poarte numele în cinstea fostului președinte polonez Lech Kaczynski.

Este remarcat faptul că acest lucru a provocat critici din partea Consiliului Municipal, majoritatea căruia o constituie partidele de opoziție.

Decizia președintelui voievodatului de a redenumi străzile a intrat în vigoare peste două săptămîni, după semnarea acestuia, pe 28 decembrie. În aceeași zi, Consiliul Municipal a avut o ședință, în cadrul căreia a fost luată decizia ca aleile să revină la denumirea lor veche - Planul de șase ani.

Anterior, a apărut informația că în orașul polonez Katowice, cîteva sute de persoane s-au reunit pentru a protesta împotriva redenumirii pieței în cinstea scriitorului Wilhelm Shevchik în piața Maria și Lech Kaczynski - președintele Poloniei și soția sa, care au murit în urma accidentului aviatic cu TU-154, în anul 2010, lîngă Smolensk.

 

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load