Preşedintele Taiwanului: Ambiţiile militare ale Chinei sunt tot mai evidente

Preşedintele Taiwanului: Ambiţiile militare ale Chinei sunt tot mai evidente

Tsai Ing-wen, preşedintele Taiwanului, a afirmat, vineri, că ambiţiile militare ale Beijingului au devenit tot mai evidente, adăugînd că bugetul de apărare al Taiwanului va creşte în fiecare an, în pofida presiunilor exercitate de China, relatează site-ul agenţiei Reuters.


Preşedintele Taiwanului a declarat că acţiunile militare ale Chinei generează instabilitate în regiune, precizînd că ambiţiile militare ale Chinei sînt tot mai evidente. De cînd a preluat mandatul în 2016, Tsai s-a aflat sub presiunile constante ale Chinei, iar partidul său proindependenţă a adoptă pozţii care nemulţumesc Beijingul.


”Activităţile militare ale Chinei nu au impact doar asupra Taiwanului, ci asupra întregii Asiei de Est. Cu această problemă nu se confruntă doar Taiwanul. Toate statele din regiune care îşi doresc pace şi stabilitate au ajuns la un consens şi China nu poate ignora asta. Toate problemele din regiune trebuie rezolvate doar prin mijloace paşnice, nu prin utilizarea forţei militare. Ne confruntăm cu un mediu geopolitic aflat într-o schimbare foarte rapidă. Ambiţiile militare expansioniste ale Chinei din regiune au devenit tot mai evidente”, a declarat preşedintele Taiwanului.


China consideră că Taiwanul este parte componentă a teritoriului său şi nu a renunţat niciodată la pretenţiile teritoriale asupra acestei regiune, recurgînd de multe ori la folosirea forţei pentru a menţine controlul asupra provinciei.


Beijingul susţine că Tsai a adoptat o agendă secesionistă, aspect ce reprezintă o linie roşie pentru China. Cu toate acestea, preşedintele Taiwanului a declarat că îşi doreşte ca pacea să domine în regiune şi a adăugat că va apăra autonomia şi stilul de viaţă al Taiwanului.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load