Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dilema prințului Harry: să-l invite sau nu pe Trump la nunta sa

30 dec. 2017,, 05:00   Externe
3793 0

Nunta prințului Harry cu Meghan Markle este unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului viitor și este extrem de important atît pentru britanici cît și pentru americani, deoarece viitoarea mireasă vine de peste ocean.

În aceste condiții prințul Harry se confruntă cu o dilemă privind lista de invitați: să-l invite sau nu pe Donald Trump la nuntă, mai ales că ar vrea să transmită o invitație fostului președinte Barack Obama, cu care mezinul prințului Charles a legat o prietenie în ultima perioadă.

Harry a jonglat cu ideea de a-l invita pe Barack Obama la nunta sa care va avea loc în luna mai. Dar dacă face acest lucru, din motive diplomatice, ar putea fi obligat să transmită o invitație și la Casa Albă.

Analiștii susțin că invitarea lui Donald Trump este ca inprobabilă mai ales datorită istoriei rasiste pe care o are președintele și familia sa. Acest lucru, doar, ar trebui să fie suficient pentru a-l șterge de pe lista de oaspeți de nuntă, dar mai ales că mireasa este birasială.

Totuși, prin invitarea lui Obama și refuzul de a invita pe Trump, familia regală ar trimite un mesaj clar: Meghan Markle contează mai mult decît prșeeidntele american. Asta ar fi o demonstrație extraordinară de solidaritate și o dovadă în plus a cît de complet a fost acceptată în familie soția lui Harry.


Desigur, există și partea diplomatică și politică a problemei, chiar dacă familia regală susține că este deasupra acesteia. Dar nu pot împăca ambele părți spunînd că îi invită pe soții Trump din cauza sensibilităților politice dintre SUA și Marea Britanie și, în același timp să se delimiteze de agenda politică mondială a liderului de la Washington.

Casa Regală are totuși o portiță de scăparte din această situație: Barack Obama, nu a fost invitat la nunta prințului William cu Kate Middleton atunci cînd era președinte al SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?