Starea rîurilor mici s-a agravat în ultimii ani

Starea rîurilor mici s-a agravat în ultimii ani

În ultimii ani, starea rîurilor mici din Republica Moldova s-a agravat, în special din cauza faptului că autoritățile publice locale nu ar fi folosit adecvat terenurile din fîșia riverană de protecție.

Ca rezultat, acestea seacă și riscă să dispară, se menționează într-un răspuns al Agenției „Apele Moldovei” la o solicitare a Agenției de presă IPN.

Și schimbările climaterice a dus la agravarea stării rîulețelor și pîraielor. La fel și construcția autorizată și neautorizată a iazurilor noi pe cursurile de apă.

Potrivit Agenției „Apele Moldovei”, viitorul rîurilor mici depinde de coordonarea strînsă a acțiunilor tuturor utilizatorilor de apă și a celor implicați în gospodărirea resurselor de apă conform principiilor de management integral al resurselor de apă la nivelul bazinului hidrologic.

Teritoriul Republicii Moldova este traversat de peste 3600 de rîuri, rîulețe și pîraie permanente cu o lungime de peste 16 mii de km. 9 rîuri depășesc lungimea de 100 de km, celelalte au o lungime mai mică de 10 km.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load