Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Stoltenberg vrea o intensificare a dialogului dintre NATO şi Rusia

29 dec. 2017,, 19:00   Externe
2499 0

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat, vineri, că se aşteaptă la intensificarea dialogului dintre Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia în anul următor, atît la nivel politic, cît şi la nivel militar, a relatat agenţia Dpa, citată de Deutsche Welle.

Relaţiile dintre Rusia şi NATO au ajuns la cel mai scăzut nivel de la sfîrşitul Războiului Rece, după anexarea ilegală a Crimeei în 2014 şi susţinerea din partea Rusiei a separatiştilor din estul Ucrainei.

”Mă aştept să existe mai multe întîlniri şi o mai intensă folosire a acestor linii militare directe de comunicare. Aşadar, facem paşi înainte atît în ce priveşte dialogul politic, cît şi liniile militare de comunicare, şi întreaga Alianţă susţine acest lucru”, a declarat secretarul general al NATO.

În plus, Stoltenberg a precizat că este foarte important păstrarea canalelor de comunicare directe cu Moscova.

”Trebuie să răspundem faptului că asistăm la o Rusie mai activă spre est. În acelaşi timp, mesajul NATO este acela că nu dorim un nou Război Rece. Nu dorim o nouă cursă a înarmării, ci dorim un dialog politic cu Moscova. Rusia este vecinul nostru şi Rusia va rămîne aici”, a adăugat Stoltenberg.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?