Stoltenberg vrea o intensificare a dialogului dintre NATO şi Rusia

Stoltenberg vrea o intensificare a dialogului dintre NATO şi Rusia

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat, vineri, că se aşteaptă la intensificarea dialogului dintre Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia în anul următor, atît la nivel politic, cît şi la nivel militar, a relatat agenţia Dpa, citată de Deutsche Welle.


Relaţiile dintre Rusia şi NATO au ajuns la cel mai scăzut nivel de la sfîrşitul Războiului Rece, după anexarea ilegală a Crimeei în 2014 şi susţinerea din partea Rusiei a separatiştilor din estul Ucrainei.


”Mă aştept să existe mai multe întîlniri şi o mai intensă folosire a acestor linii militare directe de comunicare. Aşadar, facem paşi înainte atît în ce priveşte dialogul politic, cît şi liniile militare de comunicare, şi întreaga Alianţă susţine acest lucru”, a declarat secretarul general al NATO.


În plus, Stoltenberg a precizat că este foarte important păstrarea canalelor de comunicare directe cu Moscova.


”Trebuie să răspundem faptului că asistăm la o Rusie mai activă spre est. În acelaşi timp, mesajul NATO este acela că nu dorim un nou Război Rece. Nu dorim o nouă cursă a înarmării, ci dorim un dialog politic cu Moscova. Rusia este vecinul nostru şi Rusia va rămîne aici”, a adăugat Stoltenberg.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load