Moldova, printre primii trei furnizori de piersici în Ucraina

Moldova, printre primii trei furnizori de piersici în Ucraina

Republica Moldova a intrat în lista primilor trei furnizori de piersici în Ucraina în sezonul actual, cu un indicator de 1,3 mii de tone.


Acest fapt a fost comunicat de către analiștii din cadrul proiectului „APK-Inform: legume și fructe”, care au făcut referire la datele statisticii vamale, relatează NOI.md.


Analiștii au menționat că Ucraina, în 9 luni ale acestui an, a importat din Moldova 1,3 mii de tone de piersici, cantitate cu 7% mai mică decît cea din ianuarie-septembrie a anului precedent. Cu acest indicator, Moldova, în acest an, este al treilea printre cei mai mari furnizori de piersici în Ucraina.


Conform cifrelor oficiale, timp de 9 luni ale anului curent, Ucraina, per ansamblu, a importat 33 de mii de tone de piersici sau aproape cu 30% mai mulți decît în ianuarie-septembrie a anului precedent.


Furnizorul principal al acestor produse pe piața din Ucraina este în mod tradițional Grecia, care, în primele 9 luni ale acestui an, a expediat în Ucraina 22 de mii de tone de piersici, de 1,5 ori mai mulți decît în perioada similară a anului trecut.


Locul al doilea în clasamentul principalilor furnizori de piersici în Ucraina îl menține Spania. Mai mult, țara a reușit să-și crească prezența pe piața ucraineană cu 20%, iar importurile de piersici spaniole în Ucraina în primele 9 luni ale anului 2017 s-au ridicat la 6,5 mii de tone.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load