Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Telescopul Hubble va fi dotat cu o nouă tehnologie uimitoare

31 dec. 2017,, 04:05   Ştiinţă şi IT
3374 0

Telescopul spațial Hubble se va înnoi începînd cu mijlocul lui 2020, o veste excelentă pentru oamenii pasionați de astrofizică, în special de imagini cu Universul.

Telescopul spațial Hubble ne-a deschis ochii și orizonturile spre minunile Universului. De la nebuloase fluorescente la galaxii explozive, fenomene care, anterior, au fost teoretizate pe hîrtie, dar nu și demonstrate, Hubble a devenit cel mai bun prieten al astronomilor și astrofizicienilor, dar și a altor milioane de oameni.

Datorită muncii dr. Nancy Roman, ”Mama lui Hubble”, care a contribuit la dezvoltarea telescopului, cercetarea astronomică a fost propulsată în viitor. Cîmpul larg de infraroșu se va extinde din acest punct de vedere. Programată pentru lansare la mijlocul anului 2020, noua tehnologie va oferi cea mai detaliată imagine a Universului, din toate timpurile, cu aceeași claritate cu care ne-a obișnuit Hubble.

WFIRST este numele îmbunătățirii telescopului și instrumentul de 300 de megapixeli va cuprinde o suprafață de 100 de ori mai mare decît cea a lui Hubble. Pentru a avea o idee despre cît de mult vom putea vedea cu această nouă tehnologie, David Spergel, copreședinte al grupului de lucru WFIRST, și Charles A. Young, profesor de astronomie la Universitatea Princeton, a declarat că o fotografie din Hubble este un poster frumos pe perete, în timp ce o imagine WFIRST va acoperi întregul perete al casei tale.

Progresele tehnologice au puterea de a nu ne inspira doar cu imagini frumoase, au capacitatea de a sprijini și de a promova cercetarea. La începutul acestui an, oamenii de știință au descoperit dovezi uluitoare ale undelor gravitaționale prin folosirea interferometrului cu laser pentru undele gravitaționale, LIGO.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?