Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Dodon a anunțat vizita a trei președinți în Moldova în anul 2018

29 dec. 2017,, 09:40   Politică
5315 5

Președintele Republicii Moldova a relatat că în țara noastră vor sosi cu vizite trei președinți și ministrul Afacerilor Externe al Rusiei. În cadrul unei emisiunii live la un canal privat de televiziune Igor Dodon a făcut totalurile anului 2017.

Șeful statului a menționat că relațiile dintre Moldova și Rusia ar putea deveni sau bune, sau se vor înrăutăți. Totul va depinde de acțiunile, pe care le vor întreprinde elitele statelor noastre. Analizînd posibilele acțiuni ale autorităților moldovenești, președintele a reamintit că majoritatea parlamentară de guvernămînt a ridicat, în mod repetat, problema ieșirii Republicii Moldova din CSI, iar acest lucru, în opinia sa, este cel mai prost scenariu de dezvoltare a evenimentelor.

"Decizia Parlamentului de a se retrage din CSI Parlamentul o poate lua fără președinte, deoarece nu este nevoie să fie semnat nimic. Aceasta va fi o lovitură serioasă asupra exporturilor noastre, dar și pentru imigranții noștri. Sarcina mea este să fac tot posibilul pentru a nu admite acest lucru", a spus șeful statului.

Igor Dodon a povestit că în prezent se desfășoară activ lucrul în vederea stabilirii cooperării dintre Republica Moldova și Rusia, nu numai la nivelul președinților, dar și la nivelul Guvernelor. În acest context, se înscrie vizita ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, informează AiF.

"În acest scop, m-am adresat cu solicitarea de a avea o reuniune la nivelul conducerii Ministerelor Afacerilor Externe, la începutul anului viitor. Este posibil ca însuși Lavrov să vină în Moldova, pentru a se întîlni nu numai cu președintele, ci separat cu premierul, președintele Parlamentului. Știu că există dorința de a se întîlni și din partea moldovenească. În plus, sper că la începutul anului va avea loc întîlnirea cu copreședintele Comisiei Interguvernamentale. Ar fi bine, dacă s-ar întîlni prim-miniștrii Rusiei și Moldovei, nu văd nici o problemă în acest sens", a menționat Dodon.


Dodon a mai povestit și despre vizitele în țara noastră, programate pentru anul 2018 ale președinților țărilor CSI. Astfel, președintele Belarus, Alexandru Lukașenko, intenționează să viziteze Moldova în aprilie. Igor Dodon a vorbit și despre vizitele președintelui Azerbaijanului Ilham Aliyev și a președintelui Armenei Serzh Sargsyan. "Lukașenko a menționat că va aduce cu el cîțiva tractoare mari din Belarus, astfel încît să putem semăna cîmpul împreună. Așteptăm vizitele președinților Aliyev și Sargsyan. Anul acesta, pentru prima dată în 26 de ani de independență a Republicii Moldova, președintele țării a efectuat o vizită oficială în Armenia, iar acum urmează să aibă loc vizita de răspuns", a spus Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?