Mită de 380 mii de dolari pentru privatizarea unor terenuri din orăşelul Codru

Mită de 380 mii de dolari pentru privatizarea unor terenuri din orăşelul Codru

Doi locuitori ai capitalei au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA într-un dosar de trafic de influenţă, în care aceştia sunt bănuiţi că ar fi intermediat o afacere cu terenuri din orăşelul Codru.

Sub pretextul coruperii mai multor funcţionari, bănuiţii ar fi cerut 380 000 de dolari. În prezent, ambii se află în custodia CNA.
   
Potrivit materialelor anchetei, cei doi, în urma unei înţelegeri prealabile, ar fi pretins de la un om de afaceri 380 000 de dolari, susţinând că ar avea influenţă asupra persoanelor publice şi de demnitate publică din cadrul Primăriei orăşelul Codru, Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare şi Întreprinderea de Stat Cadastru, şi că le poate determina să faciliteze privatizarea mai multor loturi din localitatea Codru.  

Pe numele celor două persoane, care nu aveau, la etapa documentării, o ocupaţie sau o funcţie permanentă, a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influenţă. Dacă vor fi găsiţi vinovate, acestea riscă până la 7 ani de închisoare sau o amendă de până la 300 000 de lei.

Cazul este investigat în continuare, sub toate aspectele, pentru stabilirea întregului cerc de suspecţi. Dosarul se află în gestiunea Procuraturii Anticorupţie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load