Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ultima oră! PD cere Curții să-l suspende din nou pe Dodon

28 dec. 2017,, 15:47   Politică
4928 9

În urma refuzului președintelui Igor Dodon de a-i numi pe cei șapte candidați la funcțiile de miniștri și vicepremieri, democrații au sesizat Curtea Constituțională, notează NOI.md.

Reprezentanții PD au cerut Curții declararea interimatului funcției de președinte, în vederea deblocării situației și promovării noilor miniștri propuși de majoritatea parlamentară.

„În numele Comisiei juridice a Parlamentului am înregistrat sesizarea prin care am solicitat Înaltei Curți să soluționeze acest blocaj instituțional generat de refuzul deliberat al președintelui țării de a-i numi repetat pe unii membri ai Guvernului. Din păcate, intrăm într-un an nou cu un astfel de blocaj. Pentru a evita această situație, am solicitat Curții să constate circumstanțele care justifică instituirea interimatului funcției de președinte al țării, care va trebui să numească membrii Guvernului”, a declarat deputatul PD Sergiu Sîrbu.

Potrivit lui, cel mai probabil, sesizarea va fi examinată în regim de urgență pînă la Crăciunul pe stil vechi. „Președintele țării este cel care a generat acest blocaj”, a conchis Sîrbu.

Igor Dodon și-a argumentat refuzul de a promova candidații înaintați prin faptul că majoritatea dintre ei "au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile și activitățile desfășurate anterior. Inclusiv, unii dintre ei au fost implicați direct sau indirect în frauda bancară".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?