Calea Ferată din Moldova vrea să închidă mai multe stații din țară

Calea Ferată din Moldova vrea să închidă mai multe stații din țară

Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” vrea să închidă mai multe stații din țară, pe motiv că acestea generează pierderi de circa 15 mln de lei.


Potrivit unui proiect de lege elaborat de Ministerul Economiei, CFM a identificate mai multe stații feroviare care nu sînt implicate în activitatea întreprinderii, însă acestea trebuie să fie întreținute și dotate corespunzător și în care trebuie să activeze cel puțin 5 angajați.       


În acest sens, CFM precizează că obligațiile de serviciu pe care le îndeplinesc angajații respectivelor stații pot fi executate automatizat, cu echipamente de la distanță, cu care este dotată întreprinderea.


Totodată, pentru a nu creea anumite dificultăți, CFM vine cu unele propuneri. Astfel, potrivit proiectului, în cazul suspendării activității unor stații, angajații întreprinderii nu vor fi concediați, ci transferați la alte stații și filiale CFM, iar în cazul în care în unitatea teritorial administrativă transportul feroviar este unicul tip de transport public, la închiderea stațiilor feroviare, autoritățile publice centrale de specialitate, în comun cu autoritățile publice locale, vor fi obligate să întreprindă măsuri în scopul organizării deplasării localnicilor cu transport rutier.


Proiectul va transforma stațiile feroviare în puncte de oprire pentru trenurile de călători. Astfel, modificările și completările efectuate nu vor modifica orarele și rutele trenurilor de călători.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load