Plahotniuc, în presa internațională: Moldova are nevoie de ajutor în lupta contra Rusiei

Plahotniuc, în presa internațională: Moldova are nevoie de ajutor în lupta contra Rusiei

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a vorbit despre relațiile tensionate cu Federația Rusă într-un nou editorial publicat în "Wall Street Journal", informează Noi.md.


Politicianul a remarcat că Republica Moldova și alte țări din regiune au nevoie de suportul partenerilor occidentali „pentru a ține piept agresiunii ruse”.


„Imixtiunea politică rusească ar putea fi nouă pentru americani, dar în Europa de Est această interferență a fost de multă vreme comună. Acest lucru este valabil mai ales în fostele republici sovietice care privesc spre Vest, în timp ce încearcă să-și mențină securitatea și suveranitatea. În calitate de lider al principalului partid de guvernămînt, înțeleg foarte bine greutatea influenței nedorite din partea Rusiei. Totodată înțeleg foarte bine cît este de importantă susținerea Vestului împotriva agresiunii informaționale și militare a Rusiei”, se arată în articolul semnat de Vlad Plahotniuc.


Potrivit liderului democraților, Moscova refuză să recunoască suveranitatea Republicii Moldova, la fel ca și în cazul Ucrainei de Est și Georgiei, ”oferind suport economic și militar grupurilor separatiste, al căror scop primordial este de a împiedica fostele republice sovietice să se alinieze spre Occident”. 


”Astfel de ”conflicte înghețate” reflectă o mentalitate ca pe timpurile Războiului Rece, care privește lumea ca fiind divizată în sfere de influență și refuză orice autoritate pentru state mici. Aceste lucruri nu mai pot fi ascunse sub preș”, susține Plahotniuc.


Vlad Plahotniuc se arată convins că Rusia se va implica în alegerile parlamentare din 2018 , în încercarea de a-i asigura victoria Igor Dodon și al Partidului Socialiștilor.


“Avem nevoie de puterea partenerilor noștri occidentali ca să ne menținem pe calea progresului. Nu putem merge singuri”, mai afirmă Plahotniuc. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load