Operaţiune trei în unu: CNA-PA-DIP au reținut trei indivizi pentru muşamalizarea unui dosar penal

Operaţiune trei în unu: CNA-PA-DIP au reținut trei indivizi pentru muşamalizarea unui dosar penal

Trei persoane au fost reţinute, aseară, de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, în urma unei operaţiuni, desfăşurate cu sprijinul Departamentului Instituţiilor Penitenciare.


Este vorba despre un cetăţean al Turciei şi soţia acestuia, care activa în calitate de translator, precum şi un avocat. Cei trei sînt bănuiţi de trafic de influenţă şi sînt reţinuţi pentru 72 de ore.


 Potrivit materialelor anchetei, bănuiţii ar fi negociat cu rudele unui inculpat de origine turcă, deţinut în penitenciar, muşamalizarea unui dosar penal, pornit pe faptul organizării migraţiei ilegale. Aceştia ar fi promis că pot influenţa persoanele, care instrumentează dosarul, să-i aplice inculpatului o pedeapsă non-privativă de libertate. Suma de la care au pornit negocierile este de 20 000 de euro, după care s-a convenit la 11 000 de euro. Pentru această sumă, bănuiţii promiteau eliberarea deţinutului şi aplicarea unei pedepse mai blînde pentru organizarea migraţiei ilegale.


 În după-amiaza zilei de ieri, avocatul inculpatului a primit 11 000 de euro, transmişi sub controlul CNA şi al procurorilor anticorupţie. Persoana a fost prinsă în flagrant, complicii săi fiind reţinuţi concomitent.  Pe numele bănuiţilor a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 326 – traficul de influenţă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pînă la 7 ani de puşcărie sau o amendă de pînă la 300 000 de lei.


 Cauza penală se află în conducerea Procuraturii Anticorupţie, iar pe parcursul documentării, CNA şi procurorii au fost sprijiniţi de către Departamentul Instituţiilor Penitenciare. 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load