X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Erdogan l-a catalogat drept terorist pe preşedintele sirian

28 dec. 2017,, 08:49   Externe
1514 0

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a catalogat drept terorist pe omologul său sirian, Bashar al-Assad, adăugînd că procesul de pace în Siria nu poate continua atît timp cît acesta rămîne liderul regimului de la Damasc, informează agenţia de ştiri Reuters.

Ministerul de Externe de la Damasc a reacţionat prompt, acuzîndu-l pe Erdogan că încearcă să devieze opinia publică turcă şi susţine grupări teroriste care luptă împotriva lui Assad.

"Assad este în mod clar un terorist care a comis acte de terorism de stat", a declarat Erdogan cu ocazia unei conferinţe de presă cu omologul său tunisian, Beji Caid Essebsi, în cursul vizitei sale la Tunis.

"Este imposibilă continuarea cu Assad. Cum putem accepta viitorul cu un preşedinte sirian care a omorît aproape un milion din cetăţenii săi?", a declarat liderul turc.

Ankara a cerut înlăturarea de la putere a lui Assad şi a susţinut grupări rebele ce doreau eliminarea lui acestuia, însă şi-a moderat tonul după ce a început să coopereze cu aliaţii lui Assad, Rusia şi Iran, pentru soluţionarea pe care politică a conflictului sirian.


"Nu este pace în Siria şi această pace nu va fi obţinută cu Assad", a completat Erdogan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?