Andrian Mardare și Alexandra Emilianov au fost aleși atleții anului

Andrian Mardare și Alexandra Emilianov au fost aleși atleții anului

Andrian Mardare a cucerit trei medalii în 2017: aur la Cupa Europei de aruncări U-23 din Spania, aur la Campionatul Europei pe echipe din Israel, liga II, și bronz la Campionatul Europei U-23 din Polonia.

În 2017, Mardare a stabilit 4 recorduri naționale la aruncarea suliței, cel mai bun fiind 83,93 metri. Sportivul de 22 de ani a concurat și la Universiada Mondială din Taipeiul Chinez, unde s-a clasat pe locul 4.


Cea mai bună atletă a fost desemnată Alexandra Emilianov. Ea concurează la aruncarea discului şi greutăţii și este antrenată de Vadim Hranovschi. Sportiva de 18 ani a devenit campioană la Europenele U-20 din Italia la aruncarea discului și la Campionatul balcanic U-20 din Turcia la aruncarea greutăţii. De asemenea, Emilianov a cucerit două medalii de aur la Campionatul balcanic U-20 din Romînia la ambele probe. Iar la Cupa Europei de aruncări U-23 din Spania a cîștigat medalia de bronz la aruncarea discului.


Cel mai bun antrenor a fost nominalizat Soslan Marghiev, iar cea mai bună atletă categoria masters/veterani a devenit Alexandra Marghieva.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load