24 de şcoli şi 23 de gimnazii s-au închis în 2017

24 de şcoli şi 23 de gimnazii s-au închis în 2017

În anul de studii 2017-2018, rețeaua instituțiilor de învățămînt primar și secundar general a suferit schimbări esențiale. Opinia îi aparţine consilierului prezidenţial în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, şi a fost împărtăşită într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Popovici, pe parcursul acestui an şi-au sistat activitatea 24 de școli primare, 23 de gimnazii, 1 liceu și 1 școală pentru copii cu deficienţe în dezvoltarea intelectuală sau fizică. Totodată, patru unități au fost transformate din gimnazii în școli primare, 14 licee au devenit gimnazii, iar în Chișinău a fost deschis un liceu nou.

„Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în anul de studii 2017-2018 învățămîntul primar și secundar general se desfășoară în 1243 de instituții, inclusiv 102 școli primare, 775 de gimnazii, 352 de licee și 14 şcoli pentru copii cu deficienţe în dezvoltarea intelectuală sau fizică", se arată în postarea consilierului prezidenţial. 

Comparativ cu anul de studii precedent, numărul instituțiilor de învățămînt primar și secundar general s-a diminuat cu 48.

„În acest context, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a pronunțat constant împotriva închiderii instituțiilor de învățămînt din Republica Moldova. Considerăm ca eforturile trebuie depuse nu pentru închiderea școlilor, ci pentru salvarea lor. Au fost înaintate și propuneri de modificare a cadrului normativ care servește ca temei pentru închiderea instituțiilor de învățămînt", a adăugat Corneliu Popovici. 

De reamintit că Președinția a insistat în repetate rînduri asupra faptului că închiderea instituțiilor de învățămînt este inadmisibilă în Republica Moldova, lipsind-o de viitor. 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load