X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Vameşii vor obţine grade de calificare

27 dec. 2017,, 14:43   Societate
2369 0

Ofiţerii din prima linie de control ar putea obţine categorii speciale de calificare, în funcţie de gradul de competenţă. Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal, astfel angajaţii ar fi motivaţi să-şi perfecţioneze aptitudinile profesionale.

Iniţiativa face parte din şirul obiectivelor de dezvoltare a capacităţilor profesionale ale angajaţilor vamali. Subiectul a fost discutat în cadrul şedinţei de totalizare a unui curs de instruire la care au participat 539 de inspectori din posturile vamale.

Programul de instruire a avut ca obiectiv principal sporirea competenţei profesionale a colaboratorilor vamali prin actualizarea cunoştinţelor în domeniul administrării vamale, îndeosebi la capitolul operării cu programele informaţionale din gestiunea autorităţii vamale.

Necesitatea dezvoltării abilităţilor de administrare a programelor IT este condiţionată şi de demersurile întreprinse de Serviciul Vamal în vederea actualizării Sistemului Informaţional Integrat Vamal prin integrarea de noi module precum NCTS şi Ghişeul Unic sau dezvoltarea substanţială a celor existente: Tranzitul electronic şi Managementul criteriilor de risc.

Programul de instruire a inclus şi alte subiecte printre care procedurile simplificate de vămuire în cazul anumitor regimuri vamale, clasificarea mărfurilor; valoarea în vamă a mărfurilor şi corectitudinea de aplicare, procesarea declaraţiilor vamale şi a tipizatelor, certificarea şi controlul originii mărfurilor etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?