Topul celor mai slabe parole utilizate de internauţi în 2017

Topul celor mai slabe parole utilizate de internauţi în 2017

De la anunţul Yahoo privind exitenţa unei breşe de date care a afectat milioane de utilizatori, pînă la recente atacuri WannaCry şi BadRabbid, în 2017 au avut loc alte cîteva atacuri cibernetice masive.


În ciuda avertismentelor specialiştilor în securitate cibernetică, multe persoane încă folosesc parole extrem de slabe pentru a-şi proteja dispozitivele. Mail Online prezintă o listă cu cele mai nefericite parole alese de utilizatori în 2017. Peste 5 milioane de parole au fost aflate de hackeri anul acesta, în top fiind din nou parola ''123456''.


Lista prezintă o serie de parole ineficiente, dar care continuă să fie utilizate. Printre acestea se numără ''qwerty'', clasată pe locul patru, ''admin'' pe locul 11 şi ''starwars'' pe locul 16. 


''Deşi noile episoade ale francizei Star Wars sînt fantastice, o parolă cu acelaşi nume este extrem de slabă,'' a declarat Morgan Slain, CEO din cadrul SplashData. 


Parolele mai sînt realizate şi pe baza numelelor sau al hobby-urilor. În top 50 cele mai ineficiente parole mai sînt regăsite şi nume de maşini, precum ''ferrari'' sau ''mercedes''.


Raportul mai prezintă faptul că multe persoane încă utilizează parola ''parolă'' pentru a-şi securiza contul. Bărbaţii fiind de 2,8 ori mai predispuşi să aleagă acest cuvînt. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load