Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Dodon cere de la Gazprom o reducere de 10-15% la gaze

27 dec. 2017,, 12:20   Economie
4332 6

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în timpul întîlnirii sale de la Moscova cu președintele Consiliului de administrație al companiei „Gazprom”, Alexei Miller, i-a cerut acestuia o reducere cu 10-15% la gazele furnizate Moldovei.

Potrivit Serviciului de presă al șefului statului moldovean, în cadrul dialogului au fost discutate aspecte legate de cooperarea dintre Moldova și Rusia în sectorul energetic, relatează NOI.md.

Igor Dodon a menționat că în prezent relațiile dintre „Gazprom” și Republica Moldova sînt stabilite în baza contractului semnat de ex-viceprim-ministrul Zinaida Greceanîi, în 2006, valabil pînă în anul 2019.

Costul gazelor naturale pentru Moldova este reglementat de o formulă specială, conform căreia Moldova plătește în prezent aproximativ 175 de dolari pe mia de metri cubi de gaze naturale față de alți ani, cînd țara noastră achita aproape 400 de dolari pentru același volum de gaze naturale.

„În pofida faptului că pe parcursul a cîțiva ani prețul pentru gazele livrate Moldovei a scăzut de peste două ori, populația plătește circa 380 de dolari pentru o mie de metri cubi. Respectiv, trebuie micșorat prețul la gaze și pentru consumatorul final”, consideră președintele țării.


Ținînd cont de faptul că Moldova a depus o cerere de obținere a statutului de observator în UEEA, aprobată de toți membrii acestei structuri, Igor Dodon i-a solicitat șefului „Gazprom”-ului o reducere a prețului pentru gazul livrat Moldovei cu 10-15% suplimentar.

„În viitor, tindem să obținem un preț care ar fi la nivelul țărilor membre ale UEEA, ceea ce va conduce la ieftinirea în lanț a tuturor produselor și serviciilor în țara noastră”, a menționat șeful statului.

La finalul întrevederii președintele Igor Dodon l-a felicitat pe Alexei Miller cu prilejul sărbătorilor de iarnă, dorindu-i sănătate și noi realizări în anul care vine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?