X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

A apărut „Calendarul Naţional - 2018” (FOTO)

27 dec. 2017,, 11:51   Societate
3402 0

Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a lansat „Calendarul Naţional-2018”, informează MOLDPRES.

Calendarul are 260 de pagini şi cuprinde 225 de articole despre personalităţi din ţară şi de peste hotare şi circa 1500 de informaţii generale despre evenimentele naţionale şi cele internaţionale.

Solicitată de MOLDPRES, directorul general al Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilei, a menţionat că aceasta este lucrare de referință, indispensabilă activității bibliotecilor pentru programarea activităților în comunitate, pentru realizarea eficientă a rolului de centru informațional, educațional, de cultură a bibliotecii.

Potrivit sursei citate, „Calendarul Naţional” a fost conceput ca un anuar enciclopedic şi cuprinde note biobibliografice despre cele mai de seamă personalităţi din domeniile ştiinţei, culturii şi artei din ţară, precum şi de peste hotare. „Pe parcursul a 25 de ani s-a acumulat o bază de date impunătoare, care este similară publicaţiilor din SUA şi Marea Britanie cu genericul „Who is Who”, a subliniat Elena Pintilei.

Ediţia din acest an este consacrată împlinirii a 90 de ani de la instalarea monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfînt la Chişinău, a 200 de ani de la înfiinţarea Grădinii Publice, 60 de ani de la inaugurarea Aleii Clasicilor şi a unui centenar de la Marea Unire din 1918.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?