Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cauzele amendării unor săli de fitness din Chișinău

27 dec. 2017,, 11:20   Economie
2809 0

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) al Republicii Moldova a aplicat amenzi în valoare de 275 de mii de lei în acest an la un șir de săli de fitness din Chișinău.

Potrivit SFS, sancțiunile au fost aplicate în urma unor inspecții în cadrul cărora ofițerii fiscali au depistat diferite încălcări, relatează NOI.md.

Astfel, pe parcursul acestui an, SFS a efectuat 96 de controale fiscale la sălile de fitness din capitală, în 67 de cazuri fiind constatate încălcări ale legislației în vigoare. Drept rezultat, inspectorii fiscali au aplicat amenzi în valoare de 275 de mii de lei.

SFS a organizat și desfășurat la finele săptămînii trecute o ședință de conformare cu agenții economici care prestează servicii prin intermediul sălilor de fitness.

Astfel, 7 administratori ai celor mai mari săli de fitness din capitală au discutat cu angajați ai SFS despre perspectivele de majorare a gradului de conformare a contribuabililor, venind cu un șir de propuneri cu privire la optimizarea și perfecționarea procesului respectiv.


Totodată, cei prezenți au înaintat propuneri privind metodele de convingere ca posibilii evazioniști să-și onoreze obligațiile fiscale, pentru a asigura conformarea majorității contribuabililor și condiții de concurență loială.

Angajații fiscali i-au informat pe contribuabili despre urmările fenomenului nedeclarării tuturor veniturilor obținute, despre cazurile depistate de nerespectare a regulilor de efectuare a decontărilor bănești în numerar (lipsa mașinii de casă și control, neutilizarea mașinii de casă și control, admiterea excedentului sau deficitului de mijloace băneşti în casieria MCC), despre fenomenul „salariului în plic”, „ munca la negru” și alte abateri de la legislație.

La finele evenimentului, agenții economici au avut posibilitatea să adreseze întrebări referitoare la problemele cu care se confruntă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?