X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cît alcool putem consuma fără să avem probleme de sărbători

31 dec. 2017,, 15:04   Externe
2532 0

Alcoolul trebuie consumat cu măsură chiar şi în zilele de sărbătoare. Vinul poate avea şi beneficii, dar poate face şi rău persoanelor diagnosticate cu anumite afecţiuni.

„Vinul, din punctul meu de vedere, nu este aliment, ci un supliment alimentar. Beneficiile vinului, în special al celui roşu, derivă din cantitatea crescută de resveratrol pe care o conţine, element ce reprezintă unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali”, subliniază medicul specialist în diabet şi nutriţie Laura Ene.

În general, alcoolul este un produs de fermentaţie a carbohidraţilor şi furnizează 7 calorii/gram, adică aproape dublu comparativ cu proteinele. Mai mult, acesta nu ne afectează doar silueta, ci şi sănătatea, asta dacă este consumat în exces.

Alcoolul poate fi periculos în orice cantitate

„Nu există o măsură ideală a consumului de alcool. Femeilor cu risc crescut de cancer la sîn le recomand să nu consume alcool deloc. De asemenea, cei care au probleme cu trigliceridele crescute, ficatul gras, hipertensiune, diabet, boli de inimă grave sau pancreatită ar trebui să consume alcool doar ocazional”, afirmă dr. Ene pentru Gîndul.info.


Bărbaţii şi femeile care au o stare de sănătate optimă nu ar trebui să depăşească o anumită cantitate.

„Două porţii de alcool pe zi bărbaţii şi o porţie pe zi femeile, asta înseamnă 125 ml de vin, 40 ml de tărie sau 330 ml de bere. Dintre toate tipurile de alcool, cel mai recomandat pentru proprietăţile benefice este într-adevăr vinul roşu”, precizează dr. Laura Ene, de la spitalul Monza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?