Țîrdea despre cel de-al doilea raport Kroll: BNM continuă să-i tăinuiască pe participanții la "furtul secolului"

Țîrdea despre cel de-al doilea raport Kroll: BNM continuă să-i tăinuiască pe participanții la "furtul secolului"

Cel de-al doilea raport Kroll, o parte a căruia a fost făcută publică zilele trecute, nu informează cetățenii Moldovei referitor la nimic nou și nu dezvăluie numele celor vinovați de furtul din sistemul bancar al țării.


Declarația în cauză a fost făcută de deputatul din partea Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Țîirdea. El a menționat că în rapoartele, care au costat-o pe Moldova în jur de 14 milioane de lei, nu se spune nimic despre acțiunile autorităților, care au condus la furt și nu există nici măcar o aluzie critică la adresa Băncii Naționale a Moldovei.


"Acest lucru este logic. De ce să-l învinuiești pe comanditarul investigației? El doar nu plătește bani pentru asta", a ironizat alesul poporului.


Tîrdea a menționat, de asemenea, că toate "demascările" se bazează pe datele BNM și aceasta era obligată să le publice, însă chiar și acest raport a fost publicat doar parțial. "Este de înțeles, în curînd sînt alegerile. De ce să le strice plăcerea cetățenilor care au luat credite de 50 milioane dolari SUA? Dacă e să spunem mai simplu, BNM continuă să tăinuiască participanții la furt. Și dacă în primul raport, Kroll dădea asigurări că 1/3 din sumă poate fi returnată, astăzi acesta păstrează înțelept tăcerea. Banii iubesc tăcerea. Unde mai pui că s-ar putea să mai primească încă o comandă", a atenționat expertul.


 


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load