X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

S-a desfăşurat cea de-a 16-a ediție a Campionatului Moldovei de Luptă Naţională „Voievod" (VIDEO)

26 dec. 2017,, 17:50   Sport
5880 1

Duminică, 24 decembrie, la Chişinău s-a desfăşurat cea de-a 16-a ediție a Campionatului Republicii Moldova de Luptă Naţională „Voievod”, relatează NOI.md.

La eveniment au participat peste 200 de sportivi veniţi din 12 raioane ale ţării.

Potrivit lui Nicolae Pascaru, președintele Federației de Luptă Națională „Voievod”, în fiecare an această competiție întrunește din ce în ce mai mulți sportivi cărora le place să facă sport şi duc un mod de viaţă sănătos.

„Vedem niște tineri talentați, ambițioși, care preferă să facă sport și pe noi ne bucură că această armată de tineri, care duce un mod de viață sănătos, e tot mai mare. Scopul nostru este de a-i aduce pe tineri în sport, anume în sportul de masă. Vrem ca fiecare instituție de învățămînt să aibă mai multe cluburi unde tinerii să se poată implica în acest sport”, a precizat Nicolae Pascaru.

Totodată, vicepreședintele Federației de Luptă Națională „Voievod” Oleg Sclifos, a spus că în cadrul competiţiei de duminică a fost aleasă echipa pentru campionatul internațional care se va desfășura în primăvara anului viitor.


„Competiția mai are ca scop de a selecta echipa pentru campionatul internațional care se va desfășura în luna aprilie. Sperăm să descoperim noi talente și, cu siguranță, în urma competițiilor vom completa lotul național care va participa la competițiile mondiale, europene”, a declarat Oleg Sclifos.

La eveniment au fost prezenți antrenorii şi părinții sportivilor, precum şi invitați de onoare. Printre aceștia s-a numărat şi Bogdan Țîrdea, deputat în Parlamentul RM, care s-a ales şi cu o diplomă de onoare din partea Federaţiei „Voievod”.

„Eu am de fiecare dată o mîndrie și un simț plin de bucurie cînd vin la acest campionat. Prin această luptă noi am devenit cunoscuți în întreaga lume și demonstrăm că Moldova are și va avea oșteni”, a punctat Ţîrdea.

Tot în cadrul evenimentului, Nicolae Pascaru le-a mulţumit tuturor celor care susţin Federația „Voievod”, în special preşedintelui ţării, Igor Dodon.

„Vreau să-i mulțumesc președintelui țării pentru implicarea în susținerea activității Federației. Săptămîna trecută Igor Dodon l-a decorat pe vicepreședintele Federației, Oleg Sclifos, cu Medalia „Meritul Civic”, ceea ce înseamnă o mare bucurie pentru noi”, a adăugat Pascaru.

De precizat că, anual, Campionatul Moldovei la lupta națională „Voievod” se desfășoară în luna decembrie.

Campionatul național este un bun prilej pentru selecția lotului național, care în viitor va participa la o serie de competiții internaționale, printre care Campionatul Mondial din Italia 2018 și Cupa Europei din Polonia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?