În Moldova se scumpește combustibilul

În Moldova se scumpește combustibilul

La benzinăriile din Moldova, prețurile la benzină, dar și la motorină, vor crește nesemnificativ. Costul combustibilului va fi majorat cu aproximativ 0,7%.


Acest lucru rezultă din datele, publicate astăzi de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energie, cu noile prețuri maxime de vînzare cu amănuntul pentru produsele petroliere, care vor fi valabile în următoarele două săptămîni. În special, în perioada 27 decembrie 2017 - 9 ianuarie 2018, prețul maxim de vînzare cu amănuntul a benzinei Premium-95 este stabilit la nivelul de 17,54 lei per litru, iar cel al motorinei - 15,72 lei per litru.


În ultimele două săptămîni, de pe 13 pînă pe 26 decembrie 2017, prețurile maxime de vînzare cu amănuntul pentru aceste tipuri de combustibil vor fi de 17,41 și, respectiv, de 15,61 lei per litru.


Astfel, în următoarele două săptămîni, prețul benzinei va crește în medie cu 13 bani per litru sau cu 0,7%, iar prețul motorinei va crește în medie cu 11 bani per litru sau cu aproximativ 0,7 %.


La fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, ANRE stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei și motorinei și le publică pe site. În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere determină, ținînd cont de prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, le publică pe pagina sa web și le afișează pe panourile informative de la stațiile de alimentare.


Prețurile stabilite de operatori intră în vigoare și se aplică pentru toți consumatorii, începînd cu ziua de miercuri, ora 00.01 noaptea. Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decît prețurile plafon stabilite de ANRE. Contravenienţiisînt pasibili de sancţiuni dure, inclusiv pînă la retragerea licenței.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load