Moldova în TOP-5 cei mai mari furnizori de vin spumant din UE!

Moldova în TOP-5 cei mai mari furnizori de vin spumant din UE!

Moldova este unul dintre cei mai mari furnizori de vin spumant (șampanie) în Uniunea Europeană, împărțind locul cinci, în ceea ce privește, exporturile sale de spumant, cu Argentina.


Acest lucru rezultă din datele statistice oficiale, publicate de Eurostat, relatează NOI.md.


După cum a fost menționat, în anul 2016, țările membre ale Uniunii Europene au importat din țări din afara Uniunii Europene circa 7,6 milioane de litri de vin spumant, principalii furnizori ai UE fiind două țări: Australia (2,2 milioane de litri sau 29% din volumul total) și Africa de Sud (1,9 milioane de litri, 25%).


Totodată, cantități mari de aceste băuturi în UE au fost livrate anul trecut, de asemenea, de către: Chile (0,9 milioane de litri, 12%), Noua Zeelandă (0,5 milioane de litri, 7%), Argentina și Moldova, fiecare cîte 0,4 milioane de litri (5% din volumul total).


Concomitent, în anul 2016 țările UE au exportat aproximativ 744 de milioane de litri de vin spumant, iar 91% din volumul total al livrărilor sale fiind din trei țări: Italia (335 milioane litri), Franța (172 milioane litri) și Spania (168 de milioane de litri).


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load