Aproximativ 9000 de locuri vacante pe Piața Muncii din Moldova

Aproximativ 9000 de locuri vacante pe Piața Muncii din Moldova

Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă pînă marți, 22 decembrie 2017 erau în evidenţă 8896 locuri de muncă vacante. Cele mai multe dintre ele sînt în Chișinău și Bălți, iar cele mai puține în Drochia - 23, și Dubăsari - 18.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sînt disponibile 1911 locuri de muncă vacante, constituind cca 21% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sînt disponibile în sectorul sănătății și învățămîntului.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 6985 locuri de muncă, ce constituie 79% din numărul total de locuri de muncă vacante. Dintre care peste 2000 mii sînt disponibile în industria textilă și confecții.

Iar muncitorii necalificaţi le sînt puse la dispoziție următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar (697), îngrijitor încăperi de producție și serviciu (156), hamal, ajutor de educator ș.a.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: angajat.md, unde sînt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load