Cum te recuperezi după o masă copioasă?

Cum te recuperezi după o masă copioasă?

Oricît de mult ai vrea să fii cumpătat, în perioada dintre Crăciun şi Revelion tot ajungi să mănînci prea mult. Uneori chiar mult prea mult. Uneori la ore nepotrivite.

Uneori ajungem la aşa un disconfort de nu ne mai putem mişca. Nu neapărat pentru că am mîncat foarte mult, ci pur şi simplu pentru că tot ceea ce mîncăm în această perioadă este fie prea gras, fie prea dulce.

Primul lucru pe care îl poţi face este să nu te simţi vinovat. Aceste excese se fac doar de sărbători, aşa că nu are rost să te mai încarci şi cu energii negative, scrie Gustarte..

Fă o plimbare

Plimbările ajută digestia, iar corpul mai poate scăpa de depozitele de grăsime. Un studiu realizat în 2013 de un grup de cercetători japonezi a arătat că şi o plimbare scurtă după o masă bogată în grăsimi scade cu 30% concentraţia de trigliceride.

Ascunde resturile de mîncare

Dacă laşi la îndemînă bucăţi de prăjituri, de friptură sau de oricare alt preparat vei ajunge să mai iei cîte o înghiţitură de fiecare dată cînd treci pe lîngă ele. Cel mai bine este să le porţionezi şi să le pui la frigider.

Ia în seamă pericolul, dar nu-l lăsa să te definească

Da, ai mîncat mult, mai mult decît de obicei. Dacă nu este acesta modul tău de viaţă nu are sens să-ţi baţi capul cu remuşcări şi să te autodefineşti ca o persoană fără limite.

Ai grijă la masa următoare

Dacă ai depăşit limita la una dintre mese, atunci cînd te aşezi data viitoare la masă alege ceva uşor şi nu mai amesteca tot felul de alimente.

Ţine evidenţa caloriilor

În zilele următoare ar fi bine să fii mai atent la caloriile pe care le ingerezi. Mănîncă conştient, nu doar pentru că aşa face toată lumea.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load