Dodon: Sper că nu vom arde toate podurile spre Federația Rusă

Dodon: Sper că nu vom arde toate podurile spre Federația Rusă

Pentru prima dată în ultimii 26 de ani, la nivel guvernamental, relațiile dintre Republica Moldova și Federația Rusă au fost distruse.


Declarația a fost făcută de către președintele țării, Igor Dodon, într-un interviu acordat publicației ruse Kommersant.ru. Totuși, șeful statului a ținut să sublinieze că la nivelul președinților,  pentru prima dată în ultimii zece ani, relațiile sînt foarte bune. 


În cadrul aceluiași interviu, Igor Dodon și-a exprimat convingerea că relațiile dintre țara noastră și Rusia vor deveni și mai bune după alegerile parlamentare din 2018. Potrivit lui, atunci guvernarea de la Chișinău va mai ține să facă pe placul Occidentului și va înceta să blocheze inițiativele venite din partea președintelui. 


În altă ordine de idei, Igor Dodon a vorbit și despre o eventuală probabilitate ca țara noastră să părăsească Comunitatea Statelor Independente. Dodon a declarat că o asemenea situație ar însemna o rupere definitivă a relațiilor dintre Rusia și Moldova.


„ Au existat deja unele încercări de a dezvolta  o procedură în acest sens. Am analizat cu atenție mișcările venite din partea Partidului Democrat. În acest caz, este  nevoie de o rezoluție a Parlamentului, adoptată de majoritate, apoi  urmează a fi informat comitetul executiv al CSI și în 12 luni se desfășoară întreaga procedură”, a declarat Dodon.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load