Nou val de epurări în Turcia: Erdogan a demis peste 2.700 de angajaţi

Nou val de epurări în Turcia: Erdogan a demis peste 2.700 de angajaţi

Printre cei 2756 de funcţionari demişi la ordinele preşedintelui Recep Tayyip Erdogan se numără şi miniştrii de Interne, precum şi cei de la Afaceri Externe şi Apărare, potrivit decretului publicat în jurnalul oficial.

De asemenea, printre cei demişi se află şi 637 de militari şi 105 angajaţi din mediul universitar. Decretul dat de şeful statului stipulează că persoanele vizate sînt fie membri propriu-zişi, fie că acestea ar avea legături cu organizaţii "teroriste" care ar acţiona împotriva securităţii naţionale. De asemenea, ordinul dat de preşedinte include închiderea a 17 instituţii din ţară, între care două publicaţii de presă şi şapte asociaţii, potrivit 7sur7.be.

După puciul eşuat de la Ankara, din 15 iulie 2016, guvernul turc a insituit starea de urgenţă, pe care a reînnoit-o în cinci etape de atunci încoace, cea mai recentă datînd din octombrie 2017. Turcia susţine şi acum că predicatorul islamist Fethullah Gulen, care trăieşte acum în SUA şi mişcarea iniţiată de el, Hizmet, au ordonat şi executat tentativa de lovitură de stat pentru răsturnarea de la putere a preşedintelui Erdogan.

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load