Încă o Sărbătoare Națională în calendarul public

Încă o Sărbătoare Națională în calendarul public

O nouă zi de sărbătoare ar putea fi oficializată în calendarul public din Republica Moldova.


Deputați din partea PD, PL, PPEM și PLDM au înregistrat un proiect de hotătîre privind instituirea Sărbătorii Naționale „Ziua Concurenței” pe data de 30 iunie. Această zi va fi una lucrătoare.


„Proiectul Hotărîrii Parlamentului cu privire la instituirea sărbătorii „Ziva Concurenţer este elaborat de Consiliul Concurenţei în scopul promovării în societate a culturii concurenţiale pentru promovarea intereselor legitime ale consumatorilor cît şi pentru asigurarea prin inforrnare, în societate a relaţiilor ce ţin de prevenirea practicilor anticoncurenţiale şi a concurenţei neloiale”, se arată în nota informativă a inițiativei.


Potrivit autorilor, importanța concurenței în dezvoltarea economică este consfințită şi de Constituția Republicii Moldova, care statuează că piața, libera initiativă economică și concurența loială sînt factorii de bază ai economiei.


Totodată, aceștia mentionează că autorităti de concurenţă din întreaga lume sărbătoresc Ziva Mondială a Concurentei, care este marcată anua la data de 5 decembrie.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load