SUA: Copiii migranţilor clandestini ar putea fi separați de părinţii lor

SUA: Copiii migranţilor clandestini ar putea fi separați de părinţii lor

Administraţia Donald Trump intenţionează să-i separe pe copiii migranţilor de părinţii lor atunci cînd familiile sînt arestate fără documente la sosirea în Statele Unite, într-un efort de descurajare a imigraţiei ilegale, au informat mai multe mass-media americane citînd oficiali sub rezerva anonimatului.


Ministerul Securităţii Interne din SUA (DHS) „a examinat schimbări de procedură, de politică, de reglementare” pentru a combate imigraţia ilegală şi anumite măsuri „au fost aprobate”, a declarat fără alte detalii Tyler Houlton, purtătorul de cuvînt al DHS, pentru Washington Post.


Mai mulţi oficiali ai DHS, serviciilor de imigraţie (ICE) şi de la Casa Albă au menţionat sub rezerva anonimatului pentru publicaţiile Washington Post şi New York Times (NYT) o propunere care ar viza familiile.


În prezent, prezenţa minorilor limitează legal capacitatea serviciilor de imigraţie de a menţine familiile în centre de detenţie. Părinţii şi copiii lor sînt de obicei eliberaţi rapid după arestare cu obligaţia de a se prezenta apoi în faţa unui judecător.


Propunerea menţionată de oficiali ar avea drept scop separarea părinţilor de copii pentru a-i putea menţine în detenţie, în timp ce copiii vor fi luaţi în grijă de serviciile sociale.


Ideea a fost deja evocată în martie de secretarul general al Casei Albe John Kelly, pe atunci ministru al securităţii interne. „I-am trata bine pe aceşti copii în timp ce vom avea grijă de părinţii lor”, a spus el pentru CNN.


Propunerea a declanşat un val de nemulţumiri şi a fost lăsată deoparte în condiţiile în care noua administraţie părea să-şi atingă obiectivele cu privire la o scădere record a intrărilor ilegale în Statele Unite în 2017. Cu toate acestea, numărul persoanelor arestate la frontieră au crescut din nou în luna noiembrie.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load