O dată cu venirea sărbătorilor de iarnă au crescut prețurile la piaţă

O dată cu venirea sărbătorilor de iarnă au crescut prețurile la piaţă

La Piața Centrală din Capitală, practic la toate produsele prețurile au crescut cu cîțiva lei. Un kilogram de carne de porc și de vită pornește de la 70 de lei.


Săptămîna trecută, carnea putea fi cumpărată pornind de la 65 de lei/kg. Un cocoș pentru răcituri ajunge la 200 de lei, iar un kilogram de carne de iepure pentru friptură este 100 de lei și mai mult.


Prețul unui kilogram de roșii de import variază între 35 și 38 de lei, în creștere cu cîțiva lei. Castraveții costă ca și acum o săptămînă, 35 de lei. Ardeii grași se vînd cu cel puțin 45 de lei/kg. Vînăta și bostănelul sînt la prețul de 38 de lei kilogramul, în creștere cu 5 lei față de săptămîna trecută, transmite IPN.


Cartofii, ceapa, morcovul sau sfecla roșie – toate pot fi cumpărate cu preţul vechi de 5 sau 6 lei/kg. Varza pentru salată se vinde cu 3‑4 lei, iar cea pentru sarmale cu – 8 lei. Verdețurile se dau cu 5 lei legătura, cu 2 lei mai scump ca săptămîna trecută.


Miezul de nuci este 130 de lei/kg. Prunele uscate variază între 40 și 50 de lei kilogramul.


Brînza de oi a rămas la prețul vechi, de 85 de lei/kg. La fel și cașul de vaci – 45 de lei/kg și smîntînă – 40 de lei. Zece ouă pot fi cumpărate cu 18-20 de lei. Pentru un kilogram de crap cumpărătorii vor trebuie să scoată din buzunare 55 de lei, iar pentru un kilogram de caras – de la 35 de lei în sus.


Citricelele se vînd cu 22-35 de lei kilogramul și mai mult. Bananele se dau cu 25 de lei. Rodiile și kivi se vînd cu 35 lei/kg.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load