Emma Tabîrță a acționat în judecată BNM

Emma Tabîrță a acționat în judecată BNM

La 19 ianuarie 2018, Judecătoria Chișinău va examina dosarul Emmei Tăbîrță, ex-viceguvernator, împotriva Băncii Naționale a Moldovei, transmite CURENTUL.

Fostul viceguvernator al BNM a acționat în judecată Banca Națională a Moldovei în scopul de „a-și apăra demnitatea și onoarea”, după ce în primăvara anului 2015 a fost demisă, în urma raportului comisiei de anchetă a Parlamentului în problema fraudelor bancare.

În urma cererii declarate de Emma Tabîrță la Judecătoria Chișinău, împotriva Băncii Naționale a Moldovei a fost intentat un dosar civil cu privire la contestarea hotărîrilor BNM. Ședința de judecată va avea loc pe 19 ianuarie 2018, la ora 14.00, în sediul Botanica al Judecătoriei Chișinău. Aceasta este a șasea ședință în acest dosar.

Precizăm, ex-viceguvernatorul BNM Emma Tabîrță este vizată în alt dosar penal, fiind învinuită împreună cu alte 3 persoane din conducerea băncii, de exercitarea necorespunzătoare a atribuțiilor precum și spălarea unor sume imense de bani în valoare de peste 20 de miliarde de dolari, în perioada octombrie 2008 – martie 2015. În luna martie a acestui an, procurorii anticorupție au remis dosarul penal la judecătorie. Potrivit actului de învinuire întocmit „în perioada anilor 2011-2014, fiind în subdiviziunea BNM și fiind responsabili să ia măsuri pentru a preveni spălarea banilor, inculpații au admis și nu au întreprins măsuri privind instituția bancară supusă controlului cu periodicitate de un an, fapt ce a generat efectuarea unor tranzacții suspecte de peste 22 de miliarde de dolari”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load