Cele mai importante evenimente ale săptămînii curente (VIDEO)

Cele mai importante evenimente ale săptămînii curente (VIDEO)

Săptămîna a început cu decizia MAEIE privind chemarea la Chişinău pentru consultări a ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguţa, pe o durată nedeterminată.


Acest lucru înseamnă scăderea pe o perioadă nedeterminată a nivelului relațiilor diplomatice cu principalul partener strategic – Federația Rusă, astfel a comentat acest eveniment șeful statului.


Departamentul Instituții Penitenciare (DIP) a interzis realizarea unui interviu cu fostul premier Vlad Filat, aflat în Penitenciarul 13 de mai bine de doi ani.


Curtea de Apel a menţinut sentinţa de condamnare pentru Veaceslav Platon, care a fost trimis după gratii pentru 18 ani.


Totodată, compania care a livrat bradul din Ucraina va fi nevoită să întoarcă Primăriei capitalei bani pentru transportarea acestuia.


Luni, a fost inaugurat și controlul comun la vama moldo-ucraineanăPalanca-Maiaki.


Marți, PDM a propus candidaturile a șapte persoane în Guvernul Filip, în calitate de miniștri și vicepremieri.


De asemenea, fostul director general al Combinatului de Vinuri „Cricova” S.A. a fost reținut de CNA, fiind bănuit bănuiţi de abuz de serviciu şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.


Procurorul Adriana Bețișor a fost desemnată cîștigătoare a concursului pentru ocuparea funcției de adjunct al șefului Procuraturii Anticorupție.


Miercuri, Igor Dodon a respins proiectul de lege privind interzicerea propagandei în Moldova și l-a restituit Legislativului.


Guvernul a decis excluderea mențiunii privind grupa sanguină din actele de identitate și a extins termenul de valabilitate al paşaportului.


Noul guvern nu se va deosebi cu nimic de precedentul, continuînd aceeași politică antisocială și antipopulară a actualului cabinet, consideră liderul PCRM, Vladimir Voronin.


Totodată, FMI a decis să aloce pentru Republica Moldova 22,2 de milioane de dolari.


Joi, șeful statului a semnat pentru demisia a șase membri ai Guvernului.


Colegiul de disciplină și etică al procurorilor a decis eliberarea din funcție a procurorului Ivan Filimon, cel care l-a băgat în izolator pe Andrei Braguța.


Totodată, fostul ministru al Justiției Vitalie Pîrlog a fost numit în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate.


Felix Grîncu a anunţat că părăseşte "Partidul Nostru".


UE anunță transmiterea a 36,3 milioane de euro ca suport bugetar pentru Republica Moldova.


BNM a publicat o sinteză detaliată a investigației fraudei bancare, pe care a primit-o împreună cu cel de-al doilea raport Kroll.


Preşedintele ţării, Igor Dodon, a refuzat candidaturile noilor miniştri propuşi de Partidul Democrat.


Dimineața zilei de vineri a început cu anunțul făcut Andrian Candu privind disponibilizarea a circa 40 la sută din personalul Parlamentului.


Candu a mai spus că Guvernarea va cere din nou suspendarea lui Igor Dodon, dacă va refuza candidaturile noilor miniștri a doua oară.


În contextul conținutului informației din raportul Kroll, Andrian Candu a spus că Ilan Șor va fi tras la răspundere penală.


Consiliul Municipal Chișinău a votat în lectură finală, bugetul Municipiului Chișinău pentru anul 2018, cu votul a 44 de consilieri.


Igor Dodon a semnat decretul de numire a lui Lilian Chișca în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Integritate.


Prim-ministrul Pavel Filip a înaintat repetat președintelui aceeaşi listă de persoane pentru funcţiile de vicepremier şi ministru.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load