Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 va trece în subordinea MAI

Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 va trece în subordinea MAI

Autoritatea responsabilă de rezervele materiale de stat și serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 vor face parte din structura Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Un proiect de lege a fost adoptat astăzi de Parlament, relatează MOLDPRES.

Potrivit autorilor proiectului, modificările sînt realizate în conformitate cu reforma administrației publice centrale care prevede că în competența MAI intră domeniul rezervelor materiale de stat și de mobilizare în gestionarea crizelor și situațiilor de urgență. Anterior, acest domeniu era gestionat de Agenția Rezerve Materiale, aflată în subordinea Guvernului.

De asemenea, proiectul stabilește MAI în calitate de administrator pentru organizarea și funcționarea serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112.

Serviciul de Urgență 112 este o prevedere a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Prin apelarea gratuită a unui singur număr 112, 24 din 24 ore, vor putea fi accesate patru servicii: de poliţie, pompieri, asistenţă medicală de urgenţă şi serviciul gaze. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load