Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Parlamentul și-a confirmat votul pentru Legea antipropagandă

22 dec. 2017,, 16:31   Politică
8347 8

Obiecțiile expuse de președintele Igor Dodon pe marginea legii antipropagandă nu a fost luate în calcul de Legislativ, comunică NOI.md.

Deputații au votat astăzi repetat proiectul care interzice propaganda rusească, după ce a fost întors de către șefului statului. Consilierul președintelui în domeniul juridic, Maxim Lebedinschi, a declarat că acest proiect este anticonstituțional și nu are nimic comun cu scopul de asigurare a securității informaționale a statului. Mai mult decît atît, potrivit lui, prevederile documentelui contravin Convenției europene a drepturilor omului.

„Trebuie să le dăm posibilitatea cetățenilor să aibă acces liber la informație, indiferent de unde provine ea. Pe fiecare cetățean îl considerăm ca fiind om inteligent, capabil să aleagă ce fel de canal să urmărească. Trebuie să-i dăm posibilitatea să audă și să vadă ceea ce vrea”, a argumentat Lebedinschi.

Deputatul socialist Vlad Batrîncea și-a exprimat îngrijorarea că Moldova s-ar putea trezi într-un conflict diplomatic cu 14 țări care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, inclusiv Rusia. „Moldova poate deveni victima acestui proiect geopolitic. Trebuie să ne gîndim cum să vorbim mai departe cu acești parteneri importanți ai Moldovei”, a spus Batrîncea.

Potrivit guvernării, modificările propuse la Codul audiovizualului au drept scop securizarea spaţiului informaţional, prin limitarea difuzării şi retransmisiei pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informaţional-analitice, politice, militare, din state care nu au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. În Codul audiovizualului urmează a fi introdusă noțiunea de “securitate informațională”, ce va implica un ansamblu de măsuri menite să-i protejeze pe cetățenii Republicii Moldova de dezinformarea și manipularea parvenită din afara țării. Încălcarea noilor prevederi de către radiodifuzori va fi sancționată cu amendă de pînă la 70 de mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?