Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Guvernarea va cere din nou intervenția Curții Constituționale

22 dec. 2017,, 10:40   Politică
5535 11

În cazul în care președintele Igor Dodon va refuza repetat să numească în funcții candidații propuși de PD la funcțiile de miniștri, guvernarea va merge la Curtea Constituțională, notează NOI.md.

Informația a fost confirmată astăzi de către Andrian Candu, care a precizat că PD nu se va răzgîndi în privința candidaturilor propuse pentru portofoliile ministeriale.

„În situația în care președintele Dodon a refuzat prima dată, urmează ca premierul să propună a doua oară candidaturile, fără nicio schimbare, și președintele urmează, potrivit Constituției, să le aprobe. Dacă va încălca Constituția, bineînțeles, există Curtea Constituțional,ă care este garantul Constituției, și ne vom adresa Curții pentru a veni cu soluții, astfel încît situația să fie deblocată”, a declarat democratul.

Menționăm că Igor Dodon a refuzat ieri să semneze decretele de numire în funcții a celor șapte candidați propuși la funcții de miniștri și vicepremieri. El a declarat că mai bine își asumă riscul să fie suspendat din funcție, decît „să promoveze în posturi înalte hoți și bandiți”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?